Sisustuspaneeli – Tuotekehitysprojekti

Viimeisin suurempi projektini alkoi viime vuoden kesällä, kun olin mukana sisustuspaneelien ideointi- ja kehitysprojektissa. Työskentelin GrandPartner Oy:n tiimissä sisustusarkkitehtina ja tehtäväni oli luoda 3D-mallintamista hyödyntäen sopivia kuoseja erilaisiin tiloihin, tyylisuuntauksia silmällä pitäen. Sisustuspaneelien tarkoituksena oli taata nopea ja tyylikäs muodonmuuton tilaan kuin tilaan. Kehityksessä täytyi ottaa huomioon tuotteen ulkonäön lisäksi tuotantotilan resurssit ja kuosin sopivuus jyrsimen työstötapoihin.

Lopullisten tuotteiden joukkoon valikoitui suunnittelemani kuosi (Nuppu), jonka yksinkertaisen tyylikkäät muodot sopivat hyvin skandinaavisen tyylisuuntauksen pohjana pidettyyn koivumateriaaliin.

Sisustuspaneelit saivat oman KOIVUI -tuotemerkkinsä, ja tuoteperheeseen kuuluu Nupun lisäksi monia muita kuosi- ja värivaihtoehtoja. Alla linkit ja lehtiartikkelit aiheeseen liittyen.

KOIVUI – Sisustuspaneelit

Savon Sanomat – Tuusulan Asuntomessut 2020

Savon Sanomat – Tuotekehitys

 

Matkus Shopping Center – Joulumaa 2019

Työskentelin viime vuonna kuopiolaisen GrandPartner Oy:n tiimissä. Osallistuin mielenkiintoiseen projektiin, kun saimme tehtäväksi suunnitella yhteen kauppakeskuksen liiketilaan talvisen polun joka johti kävelijän Joulupukin mökille. Roolini tässä projektissa koostui pääosassa pohjapiirroksen ja kalustepohjakuvan suunnittelemisesta 3D-mallintamista apuna käyttäen. Graafikko vastasi visuaalisen tyylin luomisesta, ja minun tehtäväni oli koostaa erilaisista aiheista ja objekteista harmonisia kokonaisuuksia, jotta polulla kävelijöille välittyisi tunnelma talvisesta metsästä erilaisine vivahteineen.

Lavastus koostui suurilta osin staattisista, muotoonjyrsityistä levyistä. Halusin kuitenkin tuoda mukaan taustamusiikin lisäksi jotain maagista ja liikehtivää niissä puitteissa mikä siinä tilassa olisi sopivaa. Ideoin metsäisen lampimaiseman, johon heijastettiin elävyyttä veden liikkettä imitoivalla valoprojektorilla. Lisäksi hankimme muutaman lyhdyn led-kynttilöineen tuomaan lämpöä talvisen mökin pihapiiriin. Tarkoitukseni oli, että lämpöinen tunnelma lisääntyisi kohti Joulupukin mökkiä, joten lopuksi sijoitimme vielä led-valotakan Joulupukin mökkiin.

Hoidimme koko projektin alusta loppuun, ja sain itsekin olla mukana liiketilan valaistussuunnittelussa sekä valmiiden lavastuselementtien kokoamisessa kauppakeskuksessa. Sain paljon arvokasta kokemusta tällaisen erikoisprojektin kulusta, ja siitä miten aina kannattaa varata tarpeeksi resursseja ja aikaa yllättäviä menoja varten.

Lopputulos oli erittäin hyvin onnistunut ja saimme siitä paljon kiitosta. Onnistunut projekti lisäsi entisestään mielenkiintoani lavastukseen ja väliaikaisiin visuaalisiin näyttelyihin. Ohessa linkkejä ja YouTube videoita projektiin liittyen.

Linkki: GrandPartner Oy – Matkuksen Joulumaa

Sisustussuunnittelu ja 3D-visualisointi -vain harjoitus tekee mestarin

Olen viime vuoden aikana tehnyt visualisointikuvia useista erilaisista kohteista, kuitenkin pääasiallisesti yksityistiloista. Kuvien tarkoitus on useinmiten ollut markkinoida myynnissä olevia uudiskohteita (kerrostaloasuntoja), mutta osa kuvista on myös harjoitusmielessä tehtyä suunnittelua ja uuden mallinnusohjelman testailua.

Asiakkaina ovat olleet mm. PEAB ja Hurja Solutions. Diaesityksessä 3D-kuvia näiden asiakkaiden toimeksiannoista, joissa näkyy mm. Puijonlaakson As. Oy Tuulikelloon tehty sisustussuunnittelu.


Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Oma projekti – omakotitalo

Suunnittelin 3D-mallinnus ja renderointitaitoja hioakseni kuvitteellisen omakotitalon. Koska budjettia ei ollut, päädyin sijoittamaan olohuoneeseen jo kauan himoitsemani Eero Aarnion Kuplatuolin, sekä suuret, lattiasta kattoon ulottuvat maisemaovet.

Alla olevan kuvan mallinsin Rhinoceros 3D:llä ja rendasin Brazililla. Ikkunoista avautuva maisemakuva on otettu Kuopion kuuluisalta Väinölänniemeltä.

Dia1

Oy Skoha Ab projektit

Kesällä 2016 pääsin harjoitteluun Helsinkiläiseen Oy Skoha Ab yritykseen innovointi- ja suunnittelutehtäviin. Ensimmäinen ”sisäänpääsytehtävä” oli suunnitella nukkuma-alkovi. Tehtävä onnistui hyvin, joten pääsin suunnittelemaan myös muita projekteja, kuten Moduliasuntoja.

Harjoittelun päätyttyä olen työskennellyt Skohalle toimeksiantosopimuksella etätyönä. Yhteydenpito tapahtuu pääsääntöisesti puhelimen ja sähköpostin välityksellä.  Käyn Helsingissä myös paikan päällä noin kahden-kolmen kuukauden välein tapaamassa Harri Nordlingia.

Alla linkit Skohan sivuille, sekä muutamaan lehtiartikkeliin.

Skohan verkkosivut

Savon Sanomien artikkeli 2017

Savon Sanomien artikkeli 2015

 

Pahvinen pienoismalli

Muodon ja tilan sommittelun kurssilla 2014 tehtävänä oli rakentaa valkoisesta pahvista pienoismalli, jossa tärkeintä oli luoda tunnelma valaistuksella. Suunnittelin tilaksi pienen salin yksityiskeikkoja varten. Salin ikkunan edessä on esiintymiskoroke, jonka taustalla näkyy maisemana New Yorkin siluetti. Valaistuksen toteutin värispoteilla, laservalo-kynällä ja punaisella paperilla.

Kuvassa Elvis on vetämässä keikkaa salin korokkeella ilta-auringossa.

IMG_0723

Tuotegrafiikan kurssi

Tuotegrafiikan kurssilla suunnittelin nettisivut valitsemalleni tuotteelle, joka oli Nokian MD-12 Bluetooth kaiutin. Kuvasin tuotekuvat yhdessä kaverini kanssa treenin ohessa, ja sitten oteutin sivut Adobe Musella. Tuotteen nimen (LOUD.), sloganin (Be the beat) sekä sivujen visuaalisen ilmeen suunnitteleminen oli erittäin hauskaa ja mielenkiintoista.

Sivusto ei ole enää toiminnassa, joten se löytyy kuvina tekstin alta.

Loud1loud2loud3